AliExpress návod: Jak se vyhnout podvodníkům při nákupu

Tipy k nákupuNávod na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Internetový obchod AliExpress si oblíbily miliony uživatelů po celém světě – nejen kvůli dopravě zdarma a jednoduchému způsobu platby, ale především díky nepřebernému množství výrobků čítající mobily, boty, oblečení, elektroniku či šperky. Nakupování na něm je navíc zcela snadné.

První nákup na AliExpressu máme od minule za sebou a už jen čekáme, až nám krásné šaty nebo nový telefon Xiaomi budou dělat radost. Dnes se naučíme, jak nakupovat na AliExpress ještě o něco bezpečněji – samotný AliExpress si pochopitelně dává záležet na své dobré pověsti a tak vám veškeré problémy pomáhá řešit. Ale neuškodí snažit se jim předcházet.

Vždy sledujte hodnocení!

Jistě už jste si všimli, že když se podíváte na konkrétní zboží, nahoře nad obrázkem se blyští nějaké diamanty (či korunka a podobně) a procentuální hodnocení – to je přesně to, co byste vždy měli zkontrolovat předtím, než si nakoupíte. Přesně to vám totiž určuje spolehlivost konkrétního výrobce.

V zásadě platí pravidlo, že čím dražší zboží nakupujete, tím vyšší procentuální hodnocení byste měli vyžadovat. Nad 90 % se jedná o dobrého prodejce, nad 95 % už o skutečně spolehlivého obchodníka. Střízlivě si přiznejme, že na 100 % dosáhne málokdo, ne vždy je totiž chyba na straně obchodníka – nespokojení zákazníci mohli doplatit i na to, že si zboží špatně a neuváženě vybrali.

AliExpress - spolehlivost

Buďte šťouraví

Hodnocení si můžete i rozkliknout a podívat se na komentáře jednotlivých kupujících – možná zjistíte, že i přes nižší procentuální hodnocení se vás jejich problémy netýkají a nákup je tak pro vás bezpečný. Ovšem pozor, používáte-li AliExpress v češtině, jednotlivé zpětné vazby kupujících se vám do češtiny nepřekládají. Můžete ovšem použít jakýkoli překladač, který vám poslouží stejně dobře.

Dozvíte se i jak dlouho už prodejce na AliExpressu funguje.

AliExpress - spolehlivost 2

Opatrnosti není nikdy nazbyt

Jak už jsme řekli, AliExpress je bezpečný – ale jen tak, jak jste vy opatrní. Podvodníci jsou všude a čím větší si pomocí této jednoduché strategie dáte pozor, od koho nakupujete, tím větší radost vám zboží z AliExpressu udělá.

Zajímá vás ještě něco?

Pevně věříme, že nyní jsou vaše pochybnosti o nakupování přes AliExpress zcela rozptýleny a naplno využijete všech výhod, které AliExpress nabízí. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit přes LiveChat. A nezapomeňte, že s Tipli budete mít nákupy na AliExpress ještě výhodnější!

Další články o Aliexpress

Související obchody

AliExpress

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se