5 způsobů, jak ušetřit za telefon a jeho příslušenství

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Chtěli byste ušetřit za svůj telefon? Platíte, za něco co už nevyužíváte? Nebo chcete koupit levně nový telefon a příslušenství? Jenže se vám to zdá vše až příliš drahé a nemůžete se rozhoupat ke koupi. Jenom s Tipli se dozvíte pár rad, jak ušetřit za svůj telefon.

Za svůj telefon můžete ušetřit až tisíce korun ročně. Ať už samotnou koupí přes cashback, využíváním vhodného tarifu nebo neplacením aplikací, které už dávno nepoužíváte. Vše se dá snadno nahradit levnější variantou. A nemusíte se bát, že objednané příslušenství nebo levnější telefon nebude mít takovou kvalitu jako dražší model.

1. způsob: Levný telefon s cashbackem

Připravili jsme si pro vás nabídku několika obchodů, kde můžete nakupovat levně přes cashback. Zaregistrujte se zdarma na Tipli a při nákupu dostanete část peněz zpět. Je to jednoduché a během pár kliknutí budete mít vysněný telefon.

Dávno už není pravda, že ten nejdražší dotykový telefon musí být nejlepší. Mnohdy platíte jen za značku produktu a v obsahu mobilu se budete otravovat se spoustou předintalovaných aplikací. Dnes můžete pořídit telefon s více jádrovým procesorem, HD rozlišením displeje a kvalitním fotoaparátem do 5 000 Kč. Můžete vybírat telefon od značek jako je Huawei nebo Xiaomi, které ještě nejsou tak známé na trhu. Zapátrejte v eshopech velkých obchodů specializovaných na elektrospotřebiče. Vybírejte například Alza telefon nebo navštivte obchod Smarty CZ a nechte poradit od specialisty.

Ve kterých obchodech mobil seženete?

  • Smarty – hledáte kvalitní telefon, kterému dlouho vydrží baterka a nerozbije se mu displej, když vám omylem spadne na zem? Navštivte tento eshop a vyberte si smartphone od značek Apple, Lenovo, Huawei, Honor a Xiaomi!
  • Planeo Elektro – podívejte se na nejaktuálnější nabídku mobilů na trhu a přijďte si je vyzkoušet i do prodejny.
  • Alza – specialista na trhu elektroniky vám poradí, jak vybrat správný mobilní telefon podle vašich potřeb.
  • Sectron – nabízí odbornou konzultaci při výběru vhodného smartphonu. Můžete si nechat podrobně ukázat, jak přístroj funguje, abyste ho mohli od prvního dne naplno využívat!

2. způsob: Mobilní příslušenství

Mobilní příslušenství se vyplatí nekupovat přímo od operátorů, protože u nich jsou produkty často nejdražší. Zkuste zapátrat po sluchátkách, handsfree nebo bateriích přes internetové obchody.

Výrazně levněji lze pořídit kryt na mobil na aukčním portálu eBay. Najdete tam mnohdy originálnější a zajímavější výrobky než běžně v obchodě.

Podívejte se na e-shop AliExpress, kde najdete nespočet výrobků různých provedení. Můžete tu sehnat i power banku, pokud se chystáte někam na cesty a bojíte se, že by vám mohla dojít baterie v mobilu. Nebo telefonní pouzdro na ruku, které ocení každý běžec. Mrkněte se i na další zboží z AliExpress .

mobilní příslušenství

Kde levně nakupovat mobilní příslušenství?

  • AliExpress – originální kryty na mobil pořídíte za pár korun, kupte si jich víc a střídejte je jako módní doplněk ke svému outfitu!
  • eBay – zapátrejte po levnějších mobilech a příslušenství od dalších zákazníků.
  • Promobily – najdete tu veškeré mobilní příslušenství od sluchátek, nabíječky až po baterie a kabely.
  • Všechno na mobil – eshop nabízí originální mobilní příslušenství se zaměřením na obaly a pouzdra. Můžete si nechat vyrobit i kryt s vlastní fotkou.

Další 3 tipy, jak ušetřit

1.tip: Vybírejte bezplatné verze aplikací

Platit za mobilní aplikace nemusíte. Stačí vybírat z bezplatných a stejně kvalitních verzí. Před instalací si dobře přečtěte recenze zákazníků a rozhodněte se, jestli aplikaci budete opravdu využívat. Pokud stojíte o placenou aplikaci, vložte ji do seznamu přání. Po čase se třeba aplikace zlevní nebo bude na krátký čas neomezeně zpřístupněna a vy okamžitě dostanete na tuto akci upozornění.

2.tip: Využívejte data s rozumem

Využívejte datové balíčky rozumně. Taky už se vám určitě stalo, že jsem nutně potřebovali připojení, ale zrovna vám došli data? Cílem je, nastavit si vhodně intervaly aktualizací a vypnout většinu notifikací. Aplikace se vám zbytečně nebudou načítat na ploše a brát tak potřebná data.

3.tip: Používejte offline aplikace

Zkuste offline mapy. Jste v novém městě a potřebujete se rychle někam dostat, jenže při načítání map spotřebujete spoustu dat. Stáhněte si ho telefonu offline mapy, které vás navedou na správnou cestu i bez použití připojení.

Související obchody

AliExpress, Smarty CZ, eBay.com, Sectron, Promobily.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se