4 tipy, jak sehnat dovolenou o tisíce korun levnější!

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Cestovní kanceláře 10. 11. 2021

Proč jet na dovolenou za 20 tisíc na osobu, když můžete mít srovnatelný komfort třeba za 10? Přečtěte si rady, díky kterým ušetříte klidně i na dalších 14 dní v ráji!

Ať už radši vyrážíte na dovolenou s cestovkou nebo na vlastní pěst, vždy můžete nějakou tu korunu ušetřit – často dokonce více než polovinu ceny. Jak na to?

Využívejte srovnávače zájezdů

Pokud máte rádi vše zařízené a bez starostí, nebo se nedomluvíte anglicky, zájezd s cestovní kanceláří je pro vás jasná volba. Služby ověřených cestovních kanceláří jsou dnes již velmi podobné, ale jak poznat, která CK má zájezd do vybraného hotelu nejlevnější?

Nemusíte složitě hledat, využijte radši srovnávač zájezdů, jako je třeba Cestolino.cz. Prohledá a srovná nabídky CK, podle vašich preferencí a hodnocení hotelů sestaví vhodnou nabídku a ukáže, kde si zájezd koupit. Neprodává, takže má výhodu nestrannosti.

Vydržte do posledních dní, něco se objeví

Nebojte se last minute! Vyberte si termín dovolené a vyčkejte s koupí do pár dní před požadovaným odletem. Šance, že na vás nic nezbyde, je minimální, a můžete ušetřit i 70 % ceny zájezdu! Pozor jen na hodně žádané termíny, typicky třeba přes svátky.

last minute zájezdy

Drahé aerolinky vyměňte za nízkonákladovky

Jestli se nebojíte obětovat organizaci dovolené trochu svého času a umíte alespoň naprosté základy cizího jazyka, kupte si zvlášť letenku, ubytování a vyrazte bez cestovky. Kdo to jednou zkusí, téměř vždy takovému stylu cestování propadne. Výhodou je víc zážitků a lepší cena.

V cenách letenek od různých aerolinek bývají velké rozdíly. Raději oželte občerstvení na palubě (jídlo stejně můžete mít vlastní) a další zbytečné služby a leťte s nízkonákladovou společností. Nízkonákladovky sice nemívají na letech po Evropě v ceně odbavené zavazadlo, ale ruku na srdce – kdo z nás ho na ten jeden až dva týdny opravdu potřebuje?

akční letenky

TIP: Nepodceňujte náhody a sjednejte si cestovní pojištění. Že se vám nechce běhat po finančních institucích? Potom vyzkoušejte cestovní pojištění online.

Letenky po Evropě za cenu jízdenky do Prahy

Kdo chce ušetřit ještě víc a je flexibilní v termínu cesty nebo cílové destinaci, počíhá si na akční letenky. Ty nejlevnější stojí často jen jednotky eur a rychle mizí. Narazit ale můžete i na velmi výhodné akce, kdy máte na rozmyšlenou několik hodin až dní. Letenka o prázdninách do Řecka a zpátky za 1200 Kč nebo podzimní výlet do Milána za 700 Kč ? I tak si to můžete zařídit.

TIP: Už víte, kam letos vyrazit? Co třeba dovolená v Chorvatsku? Sledujte Tipli a nechte se inspirovat tipy, kde sehnat levnější zájezd.

Související obchody

Booking, Rentalcars.com, Kiwi.com, Hotels.com, Emirates

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se