3D tiskárny jsou hitem! Češi je kupují na Gearbestu

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

3D tiskárny vzbuzují několik posledních let zájem veřejnosti. Údajně je totiž s jejich pomocí možné vyrobit skoro všechno. Komu se ale skutečně hodí a kde se dají nejvýhodněji koupit? Jaký model doporučit spíše začátečníkům a jaký spíše náročnějším uživatelům? To vše najdete v tomto článku.

Co je to vlastně ta 3D tiskárna?

3D tiskárna je nástroj, který je schopen z digitálního souboru vytvořit hmotný objekt. To znamená, že stačí mít přesný digitální „plánek“, dostatek vhodného materiálu a můžete vyrobit téměř cokoliv. Od předmětů tak malých, že nejsou pouhým okem vidět, až po jednopatrové domy.

Samozřejmě ale záleží na tom, jaký typ 3D tiskárny máte k dispozici. Většina využívá k výrobě předmětů plasty, které jsou roztaveny a poté vymodelovány do potřebného tvaru, některé tiskárny ale pracují třeba i se dřevem nebo kovy.

K čemu a komu se 3D tiskárna hodí?

3D tiskárnu lze doporučit všem technickým nadšencům, které baví moderní technologie a rádi s nimi experimentují. Nebo se jim prostě líbí představa, že budou mít doma svou vlastní „továrnu“, ve které budou moci vyrobit, co se jim zamane.

Jestli jste tvůrčí osoba můžete 3D tiskárnu využít k uskutečnění svých originálních nápadů. Máte-li skvělý plán, ale obě ruce levé, 3D tiskárna udělá veškerou "ruční práci" za vás.

Kutilům 3D tiskárny nabízí možnost vytvořit si to, co přesně potřebují ke svým koníčkům, ať už jde o stavitelství nebo třeba zahradničení.

robot

Vhodný nástroj je to také pro modeláře, kteří si mohou vytvářet a skládat modely podle svých představ. Samozřejmě, možnost vyrobit si různé předměty se může hodit i podnikatelům, zejména řemeslníkům, při jejich práci.

Pokud nechcete být závislí na digitálních plánech, které jsou k dispozici ke stažení na internetu, budete se muset naučit vytvářet tyto plány v počítačovém editoru. Nemějte však obavy na výběr existuje řada editorů zdarma a některé z nich jsou určené i pro začátečníky.

TIP: Pokud vás zajímají i další technické novinky, podívejte se na aktuální slevové letáky s elektronikou .

Proč ji koupit zrovna na Gearbestu?


Společnost Gearbest je čínský eshop, který se specializuje na prodej elektroniky. Prodává 3D tiskárny menšího typu, takže dům v nich opravdu nevyrobíte. Nicméně Gearbest nabízí 3D tiskárny levně a v dobré kvalitě.

Pravidelně se v tomto eshopu objevují akce, kdy cena klesá i třeba o čtvrtinu. Kromě toho můžete využít některý ze slevových kuponů, které Gearbest nabízí. Výhodou navíc je, že web je částečně přeložen do češtiny a že poštovné bývá často u takto velkých zásilek zdarma. Prodejce také garantuje možnost vrácení peněz do 45 dnů po nákupu a roční záruku.

TIP: Jestli nemáte s nákupem na Gearbestu žádné zkušenosti, podívejte se na profil Gearbestu na Tipli, kde najdete všechny potřebné informace jak postupovat.


★ Cashback 5 % na každou objednávku u Gearbestu★

Přes portál Tipli.cz získáte 5% slevu na každou objednávku. Stačí se zaregistrovat, prokliknout se na stránku obchodu a po nákupu se vám peníze převedou přímo na účet.

Získejte 5% slevu >>

Tipy na tiskárny pro začátečníky i pokročilé

Ať jste zkušenější "tiskař" nebo pouhý začátečník na Gearbestu si rozhodně vyberete tu pravou 3D tiskárnu. My vám zde nabízíme jednu levnější a druhou nákladnější verzi, ale samozřejmě na stránkách Gearbestu najdete i celou řadu jiných modelů.

Anet A8

3D tiskárna Anet A8 z Gearbestu

Pokud máte zájem technologii jenom vyzkoušet a chcete z toho důvodu pořídit 3D tiskárnu levně, doporučujeme vám model Anet A8 , který v aktuální akci na portálu Gearbest stojí pouze necelých 3 500 korun.

Anet A8 je osvědčený výrobek, který má stovky pozitivních recenzí na webu. Na internetu lze také najít mnoho fanouškovských videí, která ukazují možnosti využití, i to, jak tiskárnu sestavit. Ideální model do začátku.

Jistou nevýhodou může být právě fakt, že si celou tiskárnu budete muset dát sami pracně dohromady – na druhou stranu to může být pro některé lidi atraktivní. Také můžete vyrobit pouze předměty menší velikosti, tato 3D tiskárna má rozsah 220x220x240 milimetrů.

Základní cena
Cena s cashbackem
Základní cena3 323 Kč
Cena s cashbackem3 157 Kč

Tronx X5S


Tiskárna Tronx X5Sje vhodná pro náročnější zákazníky, poskytuje vyšší level 3D tisku než výše zmíněná tiskárna Anet. Umí vytvořit i podstatně větší předměty (330x330x400 mm) a to ve vyšší kvalitě a s vyšší rychlostí. Je také o něco snadnější ji sestavit.

Tronx X5S se od většiny ostatních tiskáren odlišuje tím, že má trojrozměrný rám ve tvaru kvádru. Mezi materiály, které používá se řadí několik druhů plastů.

Vyšší kvalitě odpovídá vyšší cena, tiskárna tak vyjde na zhruba na 6 500 – 7 500 korun, podle aktuální akce.

3D tiskárna Tronx X5S
Základní cena
Cena s cashbackem
Základní cena6 487 Kč
Cena s cashbackem6 163 Kč

★ Další prodejci 3D tiskáren★

Nejen Gearbest nabízí kvalitní a levné 3D tiskárny. Koukněte se i na další obchody, ve kterých získáte díky Tipli několik procent slevu.

Prohlédnout další obchody s 3D tiskárnami >>

Související obchody

AliExpress, DealExtreme, Banggood, Lightinthebox.com,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se