14 dní do konce prázdnin: začíná Země Živitelka

Tipy k nákupuDovolená a cestování 5. 11. 2021

Jestli nemáte ještě na konec prázdnin plány, vyrazte na zemědělský festival Země Živitelka, který se koná 22. až 27. srpna v Českých Budějovicích. Poznáte zemědělství po všech stránkách. Uvidíte to nejlepší z hospodářské zvěře a zemědělské techniky, poslechnete si tradiční dechovku, ochutnáte tradiční potraviny a dozvíte se co je ve světě zemědělství nového.

Kromě festivalu můžete navíc navštívit i další zajímavosti v Budějovicích a okolí. Prozradíme vám ty nejzajímavější. A pokud se budete chtít zdržet byť jen na jednu noc, poradíme vám, jak si najít nejlepší ubytování.

České Budějovice

Co Země Živitelka nabízí?

  • Každý den se můžete těšit na přehlídku toho nejlepšího z českých hospodářských zvířat. Uvidíte také jezdecká vystoupení, dozvíte se, co to je hipoterapie a na vlastní oči spatříte, jak ovčáčtí psi pracuji s ovcemi. Součástí festivalu jsou navíc i ukázky zemědělské techniky.
  • Čeští myslivci návštěvníky festivalu trochu zasvětí do svého umění. Ukážou jim "vábení" i "troubení". Myslivec Jan Šlosar seznámí diváky se svým jezevcem Kubou
  • Milovníci hudby se mohou těšit na tradiční dechovku. Ať posloucháte jakoukoliv hudbu, poslechnout si pravou dechovkovou kapelu naživo rozhodně stojí za to!
  • Další atrakcí jsou kulinářské show, během kterých známí šefkuchaři Ondra Slanina (Kluci v akci) a Petr Šíma předvedou své kuchařské fígle. Odvážní se mohou v sobotu zapojit do soutěže v pojídání ovocných knedlíků, nebo párků, případně v pití mléka.
  • Pokud toužíte po vzdělání, nabízí festival řadu seminářů na různá témata z oblasti zemědělství. I laici se však mohou vzdělat, připraveny jsou například krátké přednášky o BIO potravinách. Každý den se také můžete zúčastnit soutěže o hodnotné ceny v podobě kvalitních regionálních potravin.
České Budějovice

Podrobnější informace najdete na stránkách Země Živitelky v sekci program.

Země Živitelka: kdy, kde a za kolik

Festival se koná od 22. do 27. srpna na Výstavišti České Budějovice, otevřeno je od 9 do 18 hodin (poslední den do 17 hodin).

Vstupenky pro dospělé stojí 130 korun v předprodeji, 160 na místě. Pro děti do 15 let, důchodce nad 65 let studenty a ZTP stojí vstup 70 nebo 90 korun.

Malé děti do šesti let a ZTP-P mají vstup zdarma.

TIP: Chtěli byste raději k vodě než na festival? I s tím poradíme! Stačí se podívat na našich 5 tipů na místa ke koupání v ČR.

Jak se tam dostat a kde se ubytovat

Vyrazit můžete samozřejmě autem. Pokud ho však nemáte, do Budějovic se dostanete rychle a levně například se společností Flixbus, obzvlášť když využijete cashback 3 % od Tipli.

Ubytovat se můžete přes portál Booking.com. Na webu lze snadno filtrovat podle ceny a data a vybrat si tak to nejvhodnější ubytování. Rezervovat je možné i na poslední chvíli. S Tipli navíc ušetříte až 4 % na každé rezervaci.

Rezervovat ubytování » České Budějovice

Prohlídka Českých Budějovic a výlety po okolí

V centru Českých Budějovic stojí za to navštívit náměstí Přemysla Otakara II. Je jedno z největších v Česku a nachází se na něm několik pěkných historických budov. Například Černá věž, na kterou můžete vyšplhat a porozhlédnout se po okolí.

Budějovice jsou také rodištěm celosvětově známého piva Budweiser Budvar. V návštěvnickém centru pivovaru se můžete dozvědět něco o výrobě zlatavého moku a pro dospělé je připravena i ochutnávka. Pokud by byla návštěva pivovaru málo, zajděte do ikonické hospody „Masné krámy“.

Se svými ratolestmi zkuste plavecký stadion (je tam zajímavá skluzavka) nebo zábavní park Hopsárium, kde se i ty nejvíce divoké děti zajisté vyřádí.

České Budějovice

Poblíž Budějovic leží obce Český Krumlov a Holašovice, která jsou obě zapsaná na seznamu UNESCO. A to rozhodně ne náhodou, v obou obcích stojí překrásné budovy. V Českém Krumlově můžete navíc zajít do slavného divadla s otáčivým hledištěm.

Budějovice nejsou nijak daleko ani od Šumavy a Novohradských hor, kde můžete vyrazit na pěší nebo cyklistický výlet.

Prázdniny nekončí, vyrazte na dovolenou!

Rádi byste letos vyrazili za hranice Česka a užili pohodu u moře? Inspirujte se v našem průvodci, kde jsme si pro vás připravili 5 tipů na dovolenou u moře.

Přejít na článek »

Související obchody

Booking, Bioma.cz, Hotels.com, FlixBus, Agoda

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se